Workshopok

Reméljük, hogy a kongresszus nem csak egy egyszeri élmény lesz, hanem lökést ad az európai kapcsolatok szorosabbra fonására! Szeretnénk kezdeményezni nemzetközi együttműködő csoportok megalakulását. Ezért kiválasztottunk három olyan témát, amelyben különösen fontosnak tartjuk az együttműködést. Ezeket néhány felkért előadóval együtt fogjuk megbeszélni. Ezek a workshopok nem párhuzamosan fognak folyni, tehát mindenki részt vehet mindegyiken.

Várjuk önkéntes segítők jelentkezését a workshopok előkészítésére és lebonyolítására.

Európai együttműködés

Hogy tudjuk bővíteni a szkeptikus mozgalmak és az érdeklődők kommunikációját nemzetközi szinten? Információk fordítása; közös állásfoglalások, kiáltványok; blog; közös fórum; videóanyagok; európai szintű lobbizás...?

Hogy válaszoljunk az evolúcióellenes mozgalmak kihívására?

Hogyan tudjuk legjobban bemutatni a közönségnek, a döntéshozóknak és az oktatóknak az evolúcióellenes propaganda valódi természetét? Mi a legjobb módszer az evolúcióelmélet alapjainak és legújabb eredményeinek prezentálására? Vitázni, vagy nem vitázni az evolúciótagadókkal?

Nemzetközi reakció az alternatív medicina (CAM) térnyerésére

Hasonlóságok és eltérések a CAM regulációjában az európai országokban. Mi az EU politikája, irányvonala a CAM szabályozására, támogatására, és hogyan lehet ezt befolyásolni? Kell-e külön szabályozni a CAM-ot, vagy a tudományra kell hagyni, hogy elválassza a működő orvosi módszereket a kóklerségtől?