Zöldköznapok - zöld jótanácsok és néhány probléma

Most indult a Zöldköznapok portál, amely mindennapjaink tevékenységeire, szokásaira lebontható tanácsot ad minden öko-tudatos ember számára. Hasznos kezdeményezés. Kár, hogy néhány témakörben a zöld eszméhez hitelrontó hiedelmek is tapadnak. Mit ajánl az oldal például az allergiás panaszok leküzdésére?

Allergiás panaszoktól szenvedsz? Keress olyan gyógyító módszert, amely természetes, szelíd megoldás a szintetikus készítmények és mellékhatásaik kiváltására!

  • A homeopátia közel 200 éves gyógymód. Hahnemann kísérleti úton jött rá, hogy egyes anyagok magas hígításban gyógyítják a tüneteket, melyeket töményen előidéznek. Pl. a vöröshagyma homeopátiásan gyógyítja a náthát, amely a hagymavágáshoz hasonló tünetekkel – vörös, könnyező szem, orrfolyás jár.
  • Akupunktúrás orvoslással a szervezet energiahiányos állapota gyógyítható, mellyel az immunrendszer, így az ember szervezetének védekezőképessége erősödik.
  • A szkeptikusok szerint ezek a szelíd gyógymódok nem tudományosan megalapozottak. Ki kell próbálni – hiszen szelíd: ártani nem árt! Amennyiben neked beválik, akkor te már nem leszel szkeptikus.

Beszélgetni kellene erről!

Forrás: Zöldköznapok