Én mondtam, hogy figyelnek az ausztrál csillagászok!

Tegnap írtuk, hogy a buta ausztrál csillagászok nem veszik észre, hogy az ufók éppen megszállják őket. Hát ma éjjel megint juszt is másfele néztek. Bejelentés az Ice In Space ausztrál amatőr csillagászati fórumból:

Jó reggelt mindenkinek :)

Ez nem átverés! Körülbelül 20:30 UTC-kor egy nagy tűzgolyót észleltem a Jupiteren. Néhány másodpercig tartott és nagyon fényes volt. Rögzítettem is videón :) Éppen Trevornál vagyok, az ő internetjét használom; később felteszek egy rövid videót. Nagy tűzgömb volt, de úgy tűnik, hogy nem hagyott semmilyen nyomot maga után. Talán megsemmisült az atmoszféra felső rétegében, mielőtt elérte volna a felhőket. Milyen izgalmas!

Üdv, Bird

És Bird (Anthony Wesley) közkinccsé is tette videóját. Az Unmanned Spacefight blog közölte, hogy egy másik amatőr is megfigyelte a becsapódást a Fülöp-szigeteken. Az ő videója is megtekinthető.

Majd' egy éve (2009. július 19.) figyeltek meg egy komoly becsapódást a Jupiterbe. Az komoly nyomot hagyott, és a tegnap megjelent cikk szerint az egy aszteroida lehetett. 1994-ben ugyanazon a héten a Shomaker-Levy 9 nevű üstökös húsz darabja csapódott be a nagy bolygóba hasonló maradandó nyomokat hagyva. Bár pont 15 év volt a két becsapódás közti különbség, ez mégis véletlen egybeesés lehet, hiszen ezek földi évek.

Forrás: Bad Astronomy